Vandaag dus niet

In Giethoorn neergestreken, waar we enkele dagen zullen doorbrengen in een blauw houten huisje aan de Dorpsgracht.

Bij Smit geluncht (fish & chips) en onder een halfbewolkte hemel door het vredige dorp gewandeld. Buiten het seizoen lijkt Giethoorn, ondanks alles, trouw gebleven aan wat het ooit was. Het heeft dan iets geruststellends, een schijn van logica en gemoedelijkheid.

Vlooide ook nog uit dat oudvader Ludovicus Baijens, roepnaam Louis en ‘huisverver’ van beroep, in 1825 voor de tweede keer in het huwelijksbootje stapte. Hij was toen 67 en ruim vijf maanden weduwnaar. De ouwe bok had de 26-jarige dienstmeid Johanna Clephas aan de haak geslagen, met wie hij nog vijf kinderen zou krijgen, onder wie een tweeling.

Dronk, na een ongekend lange periode zonder alcohol, twee overheerlijke Belgische biertjes.

Elke dag, bedacht ik me naderhand, heeft een veelvoud van betekenissen, die onderling tegenstrijdig kunnen zijn, elkaar kunnen ondermijnen. Een dag kan zichzelf dus misleiden als het ware. Maar dat hoeft niet. Vandaag dus niet.

Gepubliceerd door

Ton van ’t Hof

Dichter & blogger o.a.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.