Woeker

Vroeg opgestaan, geyogaad, ontbeten (cruesli met rode bessen en sojayoghurt). Vervolgens enkele uren verdorde planten uit onze tuin gerukt, emmers vol, waaronder veel gewone berenklauw. Wat me, in combinatie met het drukkende weer, deed zweten als een otter. Onderwijl een knallende ruzie aangehoord tussen de gebroeders Douwes; kennelijk waren hun agenda’s niet goed op elkaar afgestemd. Zelfs ík kan nog iets leren van Rinderts gevloek en geketter. Haringen gegeten. Naar Dokkum gefietst, wierook gehaald en boeken uit de bieb, waaronder Het langer jong-plan, over het omkeren van veroudering (je blijft lachen). Me op de terugweg weer eens afgevraagd waarom ik dit soort dingen eigenlijk opschrijf: innerlijke drang, zonder aanwijsbare oorzaak. Bij thuiskomst nog weer een ander boek (tweedehands) uitgepakt: Dagboek ’64-’65 van Daniel Robberechts. Ik woeker op boeken.

Je moet je lezers af en toe vervelen, anders raken ze verwend.

Bornwird, 2020 © Ton van ’t Hof

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.