Winkelier in schoenen

Toen mijn grootvader van vaderszijde, Theodorus Antonius van ’t Hof, in 1926 te Eindhoven trouwde met Johanna Maria Verstraaten, woonde hij, 29 jaar oud, bij zijn moeder thuis, aan de Hoogstraat 225 te Gestel. Zijn vader was in 1923 overleden.

Op moment van trouwen oefende grootvader Theo het beroep van ‘winkelier in schoenen’ uit en grootmoeder Jo dat van ‘winkeljuffrouw in een banketzaak’.

In het bevolkingsregister van Gestel ontdekte ik dat Theo in augustus 1919 weer bij zijn ouders was ingetrokken. Vreemd genoeg wordt ‘Hollogne aux Pierres’ als zijn vorige woonplaats vermeld, een dorp ten westen van Luik. Nog gekker is het eerst opgegeven, later doorgehaalde beroep: ‘Religeuze’, waarmee, naar ik aanneem, religieuze wordt bedoeld. Kwam mijn grootvader op 23-jarige leeftijd als geestelijke terug uit België? Had hij wellicht een opleiding gevolgd aan het grootseminarie te Luik? En ingezien dat het priesterschap toch niks voor hem was?

Gepubliceerd door

Ton van ’t Hof

Dichter & blogger o.a.

2 gedachten over “Winkelier in schoenen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.