Paracetamolletjes

‘Je moet precies weten waarover je schrijft,’ zegt Gerbrand Bakker in Knecht, alleen, en precies zijn in wat je schrijft, voegde ik eraan toe. Anders wordt het al gauw gezwets, lulkoek.

Vanochtend werd ik wakker met spierpijn in mijn nek. Verkeerd gelegen of gisteren tijdens lichamelijke arbeid in de tuin een nekspier verrekt. En ik moest nogal wat werk verzetten vandaag: grond egaliseren en een waterornament plaatsen. En morgen wordt drieduizend kilo grind afgeleverd, dat rondom het waterornament moet worden gelegd. Er zat weinig anders op dan twee paracetamolletjes in te nemen.

We stonden naar vijf volwassen paarden en een veulen te kijken. Mijn moeder glunderde: ‘Fucking leuke paarden.’ Het drong maar langzaam tot me door: ‘Wat zei je nou?’ Ze keek me lachend aan: ‘Zukke leuke paarden.’

Hij doet het

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.