Muizenissen

Nee, ik heb geen boodschap uit te dragen en houd dit dagboek domweg bij om (1) het schrijven en (2) mijn handel en wandel niet meteen prijs te geven aan de vergetelheid.

Dagboek van decadente westerling met welvaartsmuizenissen.

Herinner me plots het enthousiasme van enkele mensen op Facebook, die het coronavirus verwelkomden als een historische gebeurtenis waar zij deel van mochten uitmaken. Ellende om de verveling tegen te gaan. Waar ik dan weer gallisch van werd. Leunstoelradicalen.

Verniste vanochtend tuinstoelen en spotte tussendoor het mannetje: familie grauwe vliegenvanger is compleet. At tussen de middag zelfgemaakte soep van Chinese kool, haalde vervolgens twee deursloten en plaatste ze.

Vond het fraaie boekje Rolde in oude ansichten in de brievenbus en staarde lang naar een prent van Café Het Witte Paard, dat mijn overgrootvader Geert Leupen van 1892-1909 in bezit heeft gehad. Volgens het bijschrift is de foto uit het begin van de 20e eeuw en behoorde het café op dat moment toe, zoals ook (met moeite) boven de deur te lezen is, aan ene G. Hommes. Het is goed mogelijk dat hij het in 1909 van mijn overgrootvader overnam.

Begin 20e eeuw

Gepubliceerd door

Ton van ’t Hof

Dichter & blogger o.a.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.