Wat doe jíj nou?

In een van onze buitenmuren zit op ca. 1,75 m hoogte het ventilatierooster van onze verwarmingsketel. Dat rooster mondt uit in een kort pijpje. Om dat pijpje hangt een krans van wilgentenen. In die krans, onder het pijpje, broedt nu al veertien dagen een grauwe vliegenvanger. Als we ons erf betreden of verlaten lopen we op twee meter afstand langs het nestje. In het begin vloog het vrouwtje telkens als we langsliepen een boom in. Later bleef ze zitten en volgde ons met haar kopje. Gisteren, moeders was er even niet, waarschijnlijk insecten aan het vangen, zagen we drie roze kuikentjes in het nestje liggen, met grijs nesthaar. Ik ben benieuwd of we nu ook het mannetje nog gaan zien. Bij grauwe vliegenvangers helpen de vaders negen van de tien keer met het verzorgen van de kleintjes.

Vanochtend op en neer naar Dokkum gefietst en bij Karwei Hammerite, Rambo pantservernis en kwasten gehaald. Daarna met de auto naar Bartlehiem gereden. Mijn moeder had me al eerder gezien met een mondkapje op, maar reageerde toch met ogen als schoteltjes: ‘Wat doe jíj nou?’ Na mijn uitleg zei ze: ‘Is corona er nu nog steeds? Wij merken er hier anders helemaal niks van.’ Wat ik een groot compliment vond voor het verzorgingstehuis.

’s Middags roestige tuinstoelen gehammeritet. En thee gedronken. Bier ook. Ik slaagde er vandaag aardig in om gelijke tred met de tijd te houden.

Een gedachte over “Wat doe jíj nou?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.