Rooibos thee, spa, pastis (Ricard)

Stapte, nadat ik het regionale, landelijke en wereldnieuws had geconsumeerd, naar buiten om wat te dóen. Na de onstuimigheid van de afgelopen dagen lag de tuin er zonnig en vredig bij. De eerste taak diende zich direct aan: het opruimen van talloze afgeknapte blaadjes en takjes. Ruim anderhalf uur stoepjes, paadjes en plaatsjes geveegd. Achterin, op het veldje waar ooit kippen liepen, trof ik molshopen aan. Naadje. We hebben dat veldje net ingezaaid met gras. Uit ervaring weet ik dat je het bestrijden van mollen aan professionals moet overlaten. Ik zal Foppe vragen of hij een goede mollenvanger kent. Kop rooibos thee gedronken en twee stukken suikervrije peperkoek naar binnen gewerkt. Het door de pimpelmezen verlaten vogelhuisje leeggehaald en schoongemaakt; het kan weer door een vogelpaar in gebruik worden genomen.

Geluncht en rundvlees opgezet, voor een eenpansgerecht: stoofvlees met Chinese kool en aardappelen.

Klimop uit de dakgoot van de schuur verwijderd en vervolgens begonnen aan de restauratie van het brocante tuinameublement dat we vorige week kochten. De tafel van 220 x 95 cm is gemaakt van gebruikte beschoeiingsplanken (5 cm dik) en ijzeren constructiebalken en weegt gauw 125 kilo. Glas spa gedronken en gestofzuigd. Hennie is geld verdienen vandaag.

Ook nog, onder het genot van een pastis, twee boeken besteld: (1) How to Write an Autobiographical Novel (een roman) van Alexander Chee en (2) The Value of Ecocriticism (een literaire kritiek) van Timothy Clark.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.