In een greppel achter de koeien

Saai zou ik het leven van een logementhouder aan het begin van de vorige eeuw in Rolde, Drenthe, niet willen noemen. Ik heb krantenberichten gevonden over diefstal, vechtpartijen en mishandeling in logement Het Witte Paard, in de tijd dat het aan mijn overgrootvader Geert Leupen toebehoorde. Tragisch zijn de paar regels in het Nieuwsblad van het Noorden, d.d. 21 november 1901:

Buitendijks gewandeld, bij Paesens-Moddergat en windkracht vijf. Onderweg een dood lam en een dode ree gezien. De ree leek verdronken, van het lam was een oog uitgepikt. Gelukkig waren er ook veel opgewonden scholeksters en hollende bontbekplevieren, en luchten van duivelse schoonheid.

Paesens-Moddergat, 2020 © Ton van ’t Hof

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.