Lecomptes gekoketteer o.a.

Yoga, yoghurt en hup naar Assen gekacheld, voor een bezoek aan de schilderijententoonstelling Barbizon van het noorden. De ontdekking van het Drents landschap 1850-1950, met werken van onder meer Israels, Mesdag, Van Gogh, Liebermann en Wiegers.

Er worden momenteel niet meer dan zestig bezoekers tegelijkertijd in de tentoonstellingsruimte toegelaten. Ik was vandaag de eerste. Wat een rust. Deze coronamaatregel is iets om zuinig op te zijn.

Veel moois gezien. Vooral het impressionistisch getinte werk van Haagse Scholer Julius van de Sande Bakhuyzen (1835-1925) bekoorde me. Toen ik een foto nam van een heidelandschap van zijn hand, dat niet in de tentoonstellingscatalogus is opgenomen, kreeg ik te horen dat fotograferen niet is toegestaan. Hè? Sinds wanneer?

Onderweg naar huis veel regen. Thuis met boeken en tijdschriften op de bank. ‘Door te woelen in de aarde [tuinieren] komen bacteriën vrij die, wanneer we ze inademen, een weldadige werking hebben.’

Trok mijn wenkbrauwen op bij een stuk van Delphine Lecompte in NRC over de affaire Arjan Peters: ‘Ik zal het nog één keer uitleggen: relaties zijn altijd ongelijkwaardig.’ Waar of niet waar, Lecompte weet niet tot de kern van de zaak – misbruik van die ongelijkwaardigheid – door te dringen. En dan die anekdote over haar eigen seks-, drank- en drugsuitspattingen: gekoketteer in dit verband.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.