36,1°C

Stipt om 08.30 uur ging de milieustraat open en mocht ik achter in een rij van driehonderd meter aansluiten. Dinsdagochtend, Noardeast-Fryslân. Het weer verpletterend mooi, de weilanden om me heen kurkdroog. Bij elke tegenligger spatte het grind tegen onze auto aan. Sommige dagen beginnen beter, of slechter, dan andere.

Mocht vandaag voor het eerst sinds ruim twee maanden weer op bezoek bij mijn moeder. Een half uur. Als we zouden gaan wandelen hoefde ik geen mondkapje op. Wandelen dus. Bij aankomst moest ik mijn handen wassen, enkele vragen beantwoorden en mijn temperatuur opnemen (36,1°C). Tegen ma hadden ze, volgens het protocol, gezegd dat ze niet te dichtbij mocht komen. Ze stormde naar buiten, vroeg waar ik geweest was en omarmde me. ‘Volgende keer bij de begroeting maar even een mondkapje op,’ zei een van de verzorgsters. Ik knikte, draaide me om en liep dolgelukkig met ma in de richting van wat boerderijen.

Een gedachte over “36,1°C

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.