50, 60 & 70

‘Daar,’ zei Rikus en wees naar een enorm gebouw aan de horizon, ‘staan negenhonderd koeien op stal. Van drie broers. En ze hebben Polen in dienst om de beesten te melken.’ Rikus houdt zelf ruim honderd koeien. ‘Denk je,’ reageerde ik, ‘dat ze er ieder, die broers, meer geld aan overhouden dan jij?’ Hij kneep zijn ogen even dicht en antwoordde: ‘Nee, dat denk ik niet.’ Rikus is begin vijftig.

Luisterde naar nieuwe platen van Sleaford Mods (anderhalve nummer volgehouden), Charli XCX (acht nummers volgehouden), Kaitlyn Aurelia Smith (‘holistic spiritual nourishment’) en Moby (gladjes).

Sprak ook nog even met buurman Wim, die bijna blind is. Of we ook last hadden van hun haan? ‘Toen we hem kochten kraaide hij wel 180 keer op een dag! Nu gelukkig wat minder.’ Ik lachte: ‘Nee hoor, geen last, lekker landelijk geluid.’ Wim is net zo oud als ik.

Dichter en zenboeddhist Philip Whalen, van wie ik momenteel een biografie lees, zag op zijn zeventigste niets meer, schreef geen gedichten meer en hield zijn dagboek niet meer bij.

Tijd komt en gaat en laat net als het tij allerlei rommel achter.

Brantgum, 2020 © Ton van ’t Hof

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.