Boerke

‘Van de dieren uit wordt de aarde in de twintigste eeuw geteisterd door een monsterachtige mensenplaag. Straks misschien ook van de mensen uit gezien.’ – Hans van Straten in De omgevallen boekenkast (1987)

Een boek vol waarnemingen die zelden worden overdacht: Terloops. Voettochten 1957-1973 van J.J. Voskuil. Bijzonder. Bijzonder aangenaam ook.

Wat een geweldige serie is dat toch, Oases in de Oriënt, waarin Kefah Allush door oogstrelende landschappen reist en speeddate met verscheidene culturen in het Midden-Oosten. Mede door het lezen van stripboeken raakte ik als kind al geïnteresseerd in de woestijn: Blake en Mortimer. Het Geheim van de Grote Pyramide, in twee delen, Kuifje. De sigaren van de farao en Kuifje en het Zwarte Goud.

Vandaag een lading sloophout naar de milieustraat gebracht (35 minuten wachttijd), laatste schijf boomstam aan stukken gezaagd en Foppe geholpen met het maken van een nieuw hek, dat zijn paarden in de wei moet houden. Een klus die nog niet geklaard is.

In het slootje schuin voor ons huis vertoeven inmiddels zeven eendenkuikens, en in de slootkant ontdekte ik ook nog een broedende eend, zie foto hieronder.

‘Je bent een echt boerke aan het worden,’ zei Hennie na het eten tegen me, terwijl ik in een smerige overall op de bank plofte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.