Effe genoeg van dat gedrang om aandacht

Alsof de wind zijn intrek heeft genomen bij ons.

En ik luisterde, luisterde naar hoe hij in bomen klom.

Besloot om een gedachte waar ik al langer mee speelde om te zetten in daden en verwijderde mijn Facebook en Instagram apps, (nog) niet mijn accounts. Ik heb (effe) genoeg van dat gedrang om aandacht.

Blijf wél stukjes op dit blog publiceren en ben benieuwd naar het effect van de verwijderingen op mijn schrijverij.

Mijn grootouders van moederszijde bestierden in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw een hotel in Helmond, Hotel de Bruxelles, dat intussen gesloopt is. Of ze het hotel exploiteerden of er de eigenaars van waren, weet ik niet. Daarna vertrokken ze naar een verbouwde boerderij in Heeze, waar ze hun oude dag sleten.

Hotel de Bruxelles, Helmond

Ik kwam graag in Heeze, waar mijn grootouders een moestuin hadden en kippen hielden. In mijn herinnering verhuisden ze begin jaren zeventig van hotel naar boerenstulp. Maar vandaag kwam ik een  artikel tegen over de historie van Heeze, waarin wordt vermeld dat ze reeds in 1965 de twee percelen aan het Strabrechtplein kochten waarop de woonboerderij stond. Misschien hebben ze het eerst moeten verbouwen. Overigens bewoonden mijn grootouders maar de helft van de grote hoeve, een van hun zonen betrok met zijn gezin de andere helft. Mijn grootouders zouden tot aan hun dood begin jaren negentig in Heeze blijven wonen.

Mijn grootouders Leupen kochten in 1965 percelen 3660 en 3661
Het huis aan het Strabrechtplein, Heeze, waarin mijn grootouders (linker deel, van 1965 tot 1993) en hun zoon Wim met gezin (rechter deel) woonden

Een gedachte over “Effe genoeg van dat gedrang om aandacht

  1. Wat leuk om te lezen! Ik ben Gerda van tante Mientje Spann uit Millingen aan de Rijn.
    En ben heel vaak op vakantie geweest bij Tante Grada en Oom Herman…….lekker snoepen van mislukte cake en heerlijk rondtoeren op de brommer van Harm!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.