Kut. Ouwe zooi

Eergisteravond kuierde er een fazant, vrouwtje, door onze tuin. Toen ze ons in de smiezen kreeg ging ze er pijlsnel vandoor. Gisteravond zat er een mannetje – háár mannetje? – in een van onze elzen, tien meter boven de grond. Dat zijn leuke dingen voor de mens.

Wilde me scheren en drukte de stop van de wasbak in, zo’n stop die weer omhoogschiet als je er nog een keer op drukt. Maar ik bemerkte het al direct: die zit vast en wil niet meer omhoog. Intussen had de wasbak zich al met een hoeveelheidje water gevuld. Kut. Ouwe zooi. Kostte me bijna een uur – smerig karweitje – om het te verhelpen.

Zoals gewoonlijk werd de nieuwe afvalcontainer, nummer zes alweer, stipt op tijd geplaatst vanochtend. We hebben besloten om door te pakken en de komende maand de volledige houtwal achter in de tuin af te breken. Ik schat dat we daar nóg drie of vier containers van tien kuub voor nodig hebben.

Maakte ook nog een omslagtekening voor mijn nieuwe bundeling blogberichten die binnenkort verschijnt, een keuze uit 2019.

Als ik een wegwijzer zou zijn geweest, dan zou het leven me op een dag wel gevolgd hebben.

Zelfportret, 2020

Een gedachte over “Kut. Ouwe zooi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.