Bejubeld, verguisd, bespot

Patagonië: het beloofde land voor wie nog op zoek is naar wat ruige natuur en eenzaamheid in een gematigd klimaat. Ik hoop dat deze regio de bezoeking van menswege weet te doorstaan. Zag een docu over een taaie Chileen van 81 die al meer dan 45 jaar in afzondering in dat sprookjesachtige landschap verblijft, samen met enkele honden en een zootje vee. Niet dat ik met hem zou willen ruilen, hoor, maar ik bewonder zijn wilskracht en doorzettingsvermogen wel.

‘I don’t need money. I have enough to eat and drink wine.’

Werd in een poging tot een recensie een ‘vermoeide oude dichter’ genoemd ‘die met zijn defaitisme nooit verder komt.’ Hahaha! Goed gezien! Ik verlang terug naar de The Muppet Show.

Alle gekheid op een stokje: moedeloosheid is een van de thema’s die ik exploiteer in mijn laatste bundel, waar hoop een belangrijk onderwerp is in vorige werk. Voor wie mijn oeuvre kent kán Waar tijd al niet goed voor is qua thematiek geen verrassing zijn. 

Dat het leven onvoorziene wendingen in petto heeft, obstakels opwerpt, je voor morele keuzes stelt – het zit allemaal in mijn werk! Dat bejubeld is, verguisd, bespot.

Vier uurtjes gebeuld vandaag. Leegde weer heel wat kruiwagens met groenafval. Zon, ruimte & frisse wind. Hoezo, moedeloos?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.