Kleine mensen

Wandelde vanochtend met ma door een villawijkje in Gytsjerk, langs grote, goed onderhouden, veelal saaie vrijstaande woonhuizen op ruime kavels. Elke plant binnen handbereik werd door haar aan een onderzoek onderworpen, op knoppen en vormgeving beoordeeld. Bij een allerliefst houten huisje, een stuk kleiner dan de rest, bleef ze gebiologeerd staan, vinger aan de onderlip. Het duurde even, maar toen toch: ‘Wonen hier kleine mensen?’

Vanmiddag gesloopt. Vervolgens een biertje gedronken. Rindert van de overkant kwam nog effe langs. Ze hadden, vanwege een veronachtzaamde ontsteking, een van zijn vingernagels verwijderd. Hij was er niet van onder de indruk: ‘It wie al de tredde.’

Ons huis (dat witte) in Brantgum, 2020 © Ton van ’t Hof

Gepubliceerd door

Ton van ’t Hof

Dichter & blogger o.a.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.