Roze champagne

Terwijl wind en regen vanochtend huis en tuin geselde dronk ik koffie, las in Gerbrand Bakkers Jasper en zijn knecht en luisterde naar de Italiaanse postrockband La Biblioteca Deserta. Bakker moet, net als ik, niets hebben van Tommy Wieringa. Wat een kwasterig mannetje. Ik heb nooit een boek van Wieringa gelezen. En ooit een halve column. Toen wist ik genoeg.

09.44 uur: onweer, hagel. Hilarische anekdote van Bakker over een lunch bij de koningin: ‘En toen was het voorbij. Weer een voor een langs de koningin [Beatrix] en het presidentsechtpaar [van Ierland]. De koningin zei weer helemaal niets en ik had inmiddels zoveel drank op dat ik botweg “dank u wel en tot ziens” heb gezegd.’

Als cadet liep ik ooit halfdronken op een receptie van prins Bernhard rond, terwijl op de achtergrond het Cadetten Tamboerkorps onophoudelijk tamboereerde. Bernhard dronk, als enige, roze champagne.

10.08 uur: opklaring. Volgens Buienradar zou het voorlopig niet meer gaan regenen. Poepte voor de tweede keer, trok mijn overall aan en begon met het afbreken van volière annex kippenhok annex geitenhok annex schuurtje. Zon!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.