Pokkenweer

Je moet je erbij neerleggen. Ik kan dat niet goed, maar het moet. Je kunt het actuele weer nu eenmaal niet meer beïnvloeden. Het is al weken pokkenweer en het zal, volgens Buienradar, voorlopig ook pokkenweer blijven. Ongedurige mensen als ik worden daar chagrijnig van. Ik wil in de tuin werken maar word keer op keer naar binnen gejaagd door wind of regen of een combinatie van die twee. 

Maar vanochtend vroeg was het droog en stond er slechts een zwak briesje. Ik greep de gelegenheid aan om (1) al om 08.00 uur naar de Coop in Holwerd te fietsen om proviand in te slaan (wat hoognodig was) en (2) vervolgens anderhalf uur in de tuin te buffelen (waarbij een verloren gewaand tuinpad werd blootgelegd). Om 10.37 uur begon het andermaal te zeiken en was het uit met de pret.

Daarna aan het lummelen geslagen, naar de radio geluisterd, waarop het allemaal coronavirus was wat de klok sloeg. Zou Brantgum de dans kunnen ontspringen? Ik dacht van niet.

Een gedachte over “Pokkenweer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.