Vorm, variëteit & kleurschakeringen

De vorige bewoners van ons huis waren gesteld op privacy, en zo hebben ze de tuin ook ingericht: gesloten. Hij is vergeven van hoge hekken, die zijn begroeid met oneindige hoeveelheden klimop. Niks voor ons. Wij willen meer ruimte, openheid, en zijn dus aan het snoeien geslagen. Niet als kippen zonder kop, maar met beleid; niet álles hoeft weg.

Wat mij voor ogen staat: een tuin als die van Monet, waarin het draait om vorm, variëteit & kleurschakeringen.

Vandaag stond het weghalen van twee hekdelen op het programma, waarvan de half verrotte staanders waren gebroken onder het gewicht van overhangende klimop. Hieronder twee foto’s die begin en einde van de klus markeren.

Achter de hekdelen kwamen twee bossen bamboe tevoorschijn, die helaas van het ergste soort zijn: Pseudosasa japonica, ‘een krachtig groeiende woekerende bamboe’ die een hoogte van zes meter kan bereiken! Dit tropische gras kan je tuin ruïneren en moet dus weg. Karweitje voor de dag van morgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.