Roze bloesem

Wel godverdegodver: ‘Noordoost-Friesland zet de komende jaren stevig in op toerisme en de stad Dokkum wordt het uithangbord om vakantiegangers naar de regio te trekken.’ Zijn ze besodemieterd? ‘Doel is dat er ongeveer zevenhonderd extra arbeidsplaatsen ontstaan.’ Daar staat echter tegenover, vermeldt hetzelfde rapport, dat ‘de inwoners niet [zitten] te wachten op grootschalige ontwikkelingen, die de rust en ruimte van het gebied verstoren.’

Het grootste goed van Noordoost-Friesland, rust en ruimte, wordt dus opgeofferd voor een groei van ‘het aandeel van de toeristische sector in de totale werkgelegenheid in de regio van 5,2 procent naar ongeveer 7 procent.’ Tegen de wil van haar inwoners in. Het resultaat van een middagje brainstormen.

Gesnoeid en ons aardewerken zonnetje (dat we ooit in Sicilië op de kop tikten) aan de voorgevel (die ooit achtergevel van de stal was) opgehangen.

Wat ik nog nauwelijks heb vergaard: kennis van flora. Volgens Hennie staan er, naast andere bomen en struiken, verschillende soorten prunussen in onze voortuin. Sommige kunnen zich al in februari met roze bloesem tooien. En wat zag ik op deze 6de februari: roze bloesem (zie op de foto links)! Nondedju. We vermoeden na enig onderzoek op internet dat hier sprake is van een Japanse sierkers.

Een gedachte over “Roze bloesem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.