Geen geheimen hebben

Met de bus op en neer naar Leeuwarden geweest voor een gebitsreiniging. De tandartspraktijk in Holwerd neemt momenteel ‘helaas geen nieuwe patiënten aan’. Daarom zijn we voorlopig nog op onze oude (en vertrouwde) tandarts aangewezen. Maar wat me voorheen een uurtje kostte, kost me vanwege de toegenomen reistijd thans drie uur.

En wat een takkenweer onderweg! Gelukkig hield Koos van Zomeren me gezelschap; citaat uit Nog in morgens gemeten. Nieuw Herwijns dagboek (2006): ‘Regen, wind, een nieuwe kou. Mooi weer vind ik ook wel mooi, maar van lelijk weer, vooral als het net een hele tijd mooi is geweest, kan ik echt vrolijk worden.’

Eenmaal weer thuis: kop zelfgemaakte erwtensoep opgelepeld, aannemer gebeld, dakpannenreiniger aangeschreven, proefdruk van Bob Vanden Broecks Your Daily Fake Poetry besteld, naambordje op de deur geschroefd, tig verhuisdozen uitgepakt.

En o ja, het loffelijk streven van vandaag was: eerlijk zijn, en aardig, met beide benen op de grond blijven staan, geen geheimen hebben; oftewel: oprekken dat perspectief!

Brantgum, 2020 © Ton van ’t Hof

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.