Een duizenddingendag. De highlights: op basis van de proefdruk de laatste veranderingen in mijn nieuwe bundel aangebracht; onder fonkelende zon twee uurtjes gefietst; een flesje Kammeraat. Russian Imperial Stout (gebrouwen in Friesland) opengetrokken.

De verspreidingskaart van de familienaam Leupen bestudeerd. In het Nederland van 2007 kwam Leupen 254 keer als achternaam voor. De verspreiding in de oostelijke helft van Nederland komt me bekend voor; daar huist mijn familie. Met de Leupens uit het westen lijken we, vooralsnog, niet in directe connectie te staan. Maar wat niet is, kan nog komen.

Las dat Leupen een afleiding (patroniem) zou kunnen zijn van de Germaanse voornaam Lodebert of Liebert, Lieboud.

Kwam ook nog een bedrukte Koos van Zomeren tegen, in Nog in morgens gemeten. Nieuw Herwijns dagboek (2006). Van Zomeren is iemand die graag zou willen dat het leven zin heeft, en als hij beseft dat dat niet zo is, wat regelmatig voorkomt, kan hij lichtelijk neerslachtig worden. Zoals nu:

‘Onverschillig voor onze beslommeringen verstrijken de jaren. En dan is het, geloof ik, niet zozeer het besef van de dood dat me beklemt, maar het besef van de nutteloosheid van de dingen die je je leven lang met je meesleept. Wat doet het ertoe waar je je ooit hebt thuisgevoeld, wat maakt het uit waar je ooit van gehouden hebt? Terwijl de aarde maar doordraait en steeds warmer schijnt te worden, worden onze dromen kouder en kouder.’

Koos van Zomeren
Vrouwenparochie, 2019 © Ton van ’t Hof

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.