Om 07.45 uur ging de bel. Iemand had haar sleutel aan de binnenkant van de voordeur laten zitten. Of ik wist wat te doen? Nou nee, natuurlijk. Of toch: ‘Ik breng je wel naar school.’

Op de achtergrond toeterden boeren, ze waren op weg naar het Zaailand, het centrale plein van Leeuwarden, om hun onvrede te uiten met het stikstofbeleid.

Weer thuis pende ik nog voor de lunch een veertienregelig gedicht neer, dat de titel ‘De bezoeking van de onomkeerbaarheid’ meekreeg. Goddomme, ik lijk momenteel wel een werkende vulkaan!

Boodschappen gedaan en het vlees opgezet voor de Steak & Stilton Pie die we vanavond zullen verorberen. Daarop in Auerhaus van Bov Bjerg begonnen, een Duitse schrijver die ertoe schijnt te doen, en na één bladzijde wist ik het al: dit is een puik geschreven boek.

Verneem later iets over een appelmoeskartel, waar ook een Nederlands bedrijf bij betrokken is geweest. ‘De ontmoetingen vonden plaats in verschillende hotels en restaurants in Frankrijk. De deelnemers hadden aparte mobiele telefoons voor het voeren van hun geheime onderlinge overleg.’

Om half 5 werd het toch echt tijd voor een glas wijn.

Kreeg op de valreep nog het nieuwe manuscript van Martin Knaapen binnen, met de fraaie titel de Kolengruizer; het zal in maart 2020 als chapbook bij Gaia verschijnen.

Ee, 2019 © Ton van ’t Hof

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.