Je hoort mij niet zeggen dat Geert Mak een middelmatige schrijver is, of dat zijn boek Reizen zonder John. Op zoek naar Amerika slaapverwekkend is. Ik vond Hoe God verdween uit Jorwerd destijds elektriserend en op Goodreads wordt Reizen zonder John door 187 lezers gemiddeld gewaardeerd met 3.86 uit 5. Toch leg ik dit boek na 84 bladzijden opzij. Het slaagt er maar niet in om me te boeien. Wat deels te maken heeft, denk ik, met mijn groeiende afkeer van politiek Amerika, en deels met Maks aandrift tot uitweiden. Reizen zonder John is niet alleen dik maar ook wijdlopig. Ik werd er in combinatie met het keurige taalgebruik kregelig van.

Gisteren schreef ik dat we ons opnieuw en anders zullen moeten organiseren. Vandaag las ik met betrekking hiertoe een Britse suggestie: (1) hecht minder belang aan economische groei; (2) verhoog belastingen en subsidieer openbaar vervoer; (3) werk minder uren per week; (4) denk lokaal; (5) draag zorg voor de natuur; (6) vertrouw niet alleen op technologie. Maf idee?

Vanmiddag in de tuin bezig geweest: Hennie vulde plantenbakken en ik fabriceerde een pergola.

Of het concept dat aan Gaia • Chapbooks ten grondslag ligt ook werkt? Van Gert de Jagers nieuwe bundel Dieren op schaal zijn in korte tijd al meer dan honderd exemplaren (ebooks & paperbacks) afgezet!

Gepubliceerd door

Ton van ’t Hof

Dichter & blogger o.a.

3 gedachten over “”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.