Hele dag bij ma geweest om, in verband met het overlijden van pa, haar administratie bij te werken. Wat geen kattenpis was. En is. Want ik ben nog (lang) niet klaar.

Voorbeeldje. Mijn ouders hebben nooit een testament opgemaakt. Dit betekent dat mijn moeder, als langstlevende, automatisch alle bezittingen van mijn vader krijgt. Nu hebben ze altijd een gezamenlijke bankrekening en een gezamenlijke spaarrekening gehad. Om die twee rekeningen louter op de naam van mijn moeder te kunnen zetten, heeft de bank een overlijdensakte nodig én een verklaring van het Centraal Testamentenregister dat er géén testament is. Ik begrijp dat. Maar moet nu wel eerst een formulier van het Centraal Testamentenregister downloaden, invullen en opsturen om die verklaring thuisgestuurd te krijgen.

En mijn moeder heeft geen printer.

Zoals mijn moeder ook geen mobiel heeft. Laat staan de DigiD-app. (Dit is nog een voorbeeldje). En om in te kunnen loggen verlangen nogal wat instanties vandaag de dag naast de DigiD ook een sms-controle. Of gebruikmaking van de DigiD-app.

Dan moet je dus op zoek naar alternatieve oplossingen. En dat vergt fantasie, tijd & geduld.

Enfin. Ik heb me niet op laten naaien, ben niet eenmaal uit mijn humeur geraakt.

Kwam thuis en heb, gezeten in de zon, één glas wijn gedronken. Ik weet dat dat—één glas—het beste voor me is. Tijd om die wetenschap ook eens om te zetten in daden. Bovendien schijnt deze daadkracht ook nog eens bevorderlijk te zijn voor je geluk.

Pompidompidom.

Gepubliceerd door

Ton van ’t Hof

Dichter & blogger o.a.

3 gedachten over “”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.