Kwam er gisteren achter dat lulu.com voor elke verkochte paperback tóch een klein bedrag aan mij als uitgever uitkeert. Daar valt, ik denk vanwege Amerikaanse wetgeving, niet aan te ontkomen. Ik klik namelijk de laagst mogelijke verkoopprijs aan, waarin kennelijk, in tegenstelling tot wat ik eerder dacht, toch nog een kleine marge zit.

Omdat ik uit idealistische motieven belangeloos op de markt wil opereren, vond ik lulu.coms werkwijze even een probleem. Totdat ik déze kans zag (onderstaande tekst is intussen toegevoegd aan gaiachapbooks.com):

‘Lulu.com betaalt aan Gaia • Chapbooks een percentage van de opbrengst van de paperbacks uit. Hieraan valt, vermoedelijk vanwege wetgeving, niet te ontkomen. Alle bedragen die worden uitgekeerd zullen, met het oog op duurzaam ondernemen, volledig ten goede komen van Trees for All.’

Vanmiddag al fietsend Suwald gerondt en een hapje gegeten bij de nieuwe brasserie Om de Dobben, waar we wéér moesten lachen om Hennie’s veronderstelling nog niet zo lang geleden dat Wikipedia een Hongaarse componist was.

Las Roelke Posthumus’ Heibel in de polder. Natuur in Nederland uit; een zeer informatief boek dat de samenhang tussen diverse betrokken processen en actoren goed laat zien. In het laatste hoofdstuk deze waarheid als een koe:

‘Om echt van wilde planten en dieren te gaan houden en ze niet uitsluitend als gebruiksvoorwerpen, decoratie of mensenmilieu te zien, is een eerste voorwaarde dat je ze ontmoet. Niet in een film, een diashow met een praatje of door weetjes uit een boek maar in het echt.’

Suwald, 2019 © Ton van ’t Hof

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.