Nog nooit zó vroeg de eerste langere fietstocht van het jaar gemaakt: veertig kilometertjes langs Poppenwier en Grou. In de wind was het nog wat koud, maar de handschoenen konden uit blijven. Regelmatig grote V-formaties in de lucht. Geluncht bij Het Theehuis aan ‘t Pikmar.

Niet lang nadat Darwin zijn The Origin of Species publiceerde stierf de weerwolf uit, zo lees ik in Dirk Draulans’ Beagle Dagboek. Op reis naar de oorsprong van de evolutie (2010). Volgens een Britse historicus maakte de weerwolf in vertelsels plaats voor ‘de yeti, bigfoot en andere mensaapachtige monsters. Omdat Darwins werk had aangetoond dat een kruising tussen mens en wolf minder voor de hand lag dan een kruising tussen mens en aap, kwam er een wetenschappelijk verantwoorde correctie in de verhalen.’ Waar of niet waar? In elk geval een aardige anekdote.

Zag een docu over een trektocht door de Himalaya, waar mensen wonen, werken, overleven op vijfduizend meter. Waar schoonheid & blijheid nog onbedorven zijn (dacht de romanticus in mij). Ik hoop dat men daar het toerisme kan beteugelen!

Gaia? Er zijn inmiddels twee nieuwe chapbooks in voorbereiding: eentje van een dichter en eentje van een fotograaf.

Idaerd, 2019 © Ton van ’t Hof

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.