Huizen bekeken in achtereenvolgens Cornwerd, Arum & Deinum. Het laatste huis viel bijzonder in de smaak maar werd voor onze neuzen weggekaapt.

Vanmiddag het binnenwerk van het eerste deeltje van de Gaia • Chapbooks reeks verder vormgegeven. Er is overigens al door bekende en minder bekende dichters/beeldend kunstenaars belangstelling getoond voor een eventuele deelname aan de reeks. Dat doet me goed. Nee, nog geen namen, ik geef niet álles prijs in dit dagboek.

Waar ik toch wel ondersteboven van ben: Bruno Latours Oog in oog met Gaia. Acht lezingen over het Nieuwe Klimaatregime (Octavo, 2017):

‘Het feit dat er een klimaat voor het leven is, komt niet doordat er een res extensa bestaat waarbinnen alle schepsels passief verblijf zouden houden. Het klimaat is de historische resultante van wederzijdse verbindingen die met elkaar in botsing komen, te midden van alle schepsels die groeien. Het breidt zich uit, vermindert of sterft samen met hen.’

Omdat Latour nogal schatplichtig is aan James Lovelock heb ik diens boek De wraak van Gaia. Waarom de aarde terugvecht – en hoe we de mensheid alsnog kunnen redden (Bert Bakker, 2007) via boekwinkeltjes.nl besteld – ‘Veruit het beste boek ooit gepubliceerd over de klimaatcrisis.’ – The Independent

Een herleving van de Koude Oorlog? Doe me een lol. In het Venezolaanse spanningsveld botsen in de eerste plaats ego’s, geen ideologieën.

Cornwerd, 2019 © Ton van ’t Hof

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.