In de jaren 60 streken de eerste Nijlganzen in het Nederlandse vrije veld neer. Thans komen ze bijna overal in ons land voor. Het aantal broedparen wordt rond de 10.000 geschat en ‘s winters kunnen er wel 40.000 stuks rondbanjeren. Nijlganzen gaan zich graag te buiten aan gras en oogstresten, vooral maïs.

Nijlgans, 2018 © Ton van ’t Hof

Auteur: tonvanthof

Dichter & blogger o.a.

2 gedachten over “”

  1. Nijlganzen behoren tot de eenden, i.t.t. wat de naam suggereert. Ze nestelen b.v.k. in bomen (kraaiennesten) en zijn niet te beroerd om de oorspronkelijke bewoners op agressieve wijze buiten de deur te zetten. Eenmaal ergens gevestigd voeren ze een dictatoriaal bewind, ten koste van andere (lees: inlandse) vogels. Verzamelen zich in de herfst in grote groepen, voor het overige is het monogame echtpaar graag alleen.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.