Gisteren kreeg ik de uitslag van een bloedonderzoek, niet in verband met mijn chronische lymfatische leukemie, maar vanwege darmklachten. De ouderdom komt met gebreken. Met uitzondering van een verhoogd aantal witte bloedcellen, dat wordt veroorzaakt door mijn CLL, waren alle bloedwaarden in orde.

Toch week er iets af. De hoeveelheid witte bloedcellen was in vergelijking met vijf maanden geleden gestabiliseerd, zelfs licht gedaald. En die behoort telkens toe te nemen. Dát past bij het ziektebeeld.

Ik overdacht dit dus tijdens een wandeling. Honderden dollende ganzen vergezelden me. Aan de einder probeerde de zon het wolkendek te verdrijven, de noordoosten wind was grimmig koud.

Ik had al eerder een stabilisering meegemaakt, toen ik THC gebruikte, tetrahydrocannabinol, een stof die wordt gewonnen uit de cannabisplant. Maar ik werd er, zelfs bij kleine dosering, hartstikke high van. Daarom ben ik er toentertijd mee gestopt.

Vijf maanden geleden, na mijn een-na-laatste bloedonderzoek, las ik iets over CBG-olie, waarin cannabidiol zit, dat ook uit de cannabisplant wordt gehaald maar geen hallucinerende werking heeft. Ook deze stof wordt helende werkingen toegeschreven. Ik dacht: baat het niet, dan schaadt het niet, en ben, legaal, CBG gaan gebruiken. Is de stabilisering nou toeval of niet?

Zwagermieden, 2018 © Ton van ’t Hof

3 gedachten over “

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.