08.58 u. Boekte een houten hut op Treninnow Cliff, niet ver van Plymouth, voor een weekje, volgend jaar mei: met uitzicht op een eindeloze zee. Ik liep in 1985 het Cornwall Coast Path, ransel & tentje op de rug, en bracht mijn eerste nacht op een camping door die op loopafstand van deze hut ligt.

14.17 u. Twee uurtjes gewandeld in de buurt van Zandbulten en Veenklooster; een kleurrijk cadeautje. Daarna Hennie’s zelfgemaakte Thaise kippensoep genuttigd; overheerlijk medicijn tegen mijn verkoudheid (ik snotter me een ongeluk).

17.24 u. Lag in bad en vroeg me af:

  • Wat drijft me als dichter?
  • En wat als schilder/tekenaar?
  • Een zootje opwellingen & gevoelens?
  • En wat heb ik eigenlijk geleerd van al die gedichten & schilderijen/tekeningen die ik in pak hem beet 45 jaar tijd maakte?
  • En hoe is dat wat ik leerde, de kennis die ik opdeed, weer van invloed geweest op de ontwikkelingen die ik doormaakte?
  • Zou antwoord geven op al deze vragen betekenen dat ik iets in mijn kunstenaarschap moet stabiliseren & openbaren?

En mompelde, terwijl ik me afdroogde: ‘Een verhaal of filosofie van mijn eigen kunstpraktijken dus, inclusief het risico dat niet alles omvat of verklaard kan worden.’

18.01 u. Bestelde via AbeBooks een 1e drukje (hardcover) van Paul Blackburns In. On. Or About The Premises (1968) voor € 10,85 inclusief verzendkosten (vanuit UK). Eindelijk tijd voor Blackburn, zo’n dichter waarin ik me al lang wil verdiepen.

19.44 u. Lome warmte / kat ligt languit voor de haard / blinden zijn gesloten / Hennie wisselt foto’s uit / ‘oldskool’ zegt er eentje / ik drink rode wijn / luister met een half oor /naar een reportage over geluidsoverlast / sla een boek open / Brian Reeds Nobody’s Business / en buitenshuis / in volslagen donkerte / sprokkelt de nacht tijd / voor de dag van morgen.

B2928532-F8F0-4BF4-BD1A-9FFC9A0CABAA
Veenklooster, 2018 © Ton van ’t Hof

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.