12.58 u. Kleine 10 km gelopen, ten zuiden van Rinsumageest. Hemels weer, veel beesten buiten, en overal gemaaid gras.

13.57 u. Al een week of twee ligt er een ongeopende paarse envelop op tafel: ‘bevolkingsonderzoek’ staat erop en ‘zelfafnametest’, nergens het woord ‘darmkanker’. Ik wil wél meedoen, dat is het punt niet, maar wij hebben een toilet waarin mijn poep direct onder water verdwijnt. Hennie suggereerde het gebruik van een schoteltje, en over dat voorstel denk ik nog steeds na.

15.22 u. Knikkebolde, gezeten in de zon, boven de roman die ik vanmiddag van de bieb leende: Johann Holtrop. Afbraak van de maatschappij van Rainald Goetz (Leesmagazijn, 2014), waarin de lotgevallen van een charismatische, maar harteloze en aan zelfoverschatting lijdende bestuursvoorzitter van een internationaal mediaconcern beschreven wordt, die merkt dat succes kan verkeren.

15.42 u. Wilde even uit de zon, stond op, vulde een pan met water, versneed een knolselderij en enkele bataten en schoof de stukken in de pan; gereed om vanavond gekookt te worden en verwerkt tot een stampotje met zuurkool. Hoorde een nummer op KEXP dat me beviel en leerde met hulp van Shazam dat het om Signs of Love van Moby ging. At vervolgens sojayoghurt met peer en gedroogde cranberry’s. Ging weer in de zon zitten, pakte mijn boek en dacht terug aan het managementwereldje waarin ik zelf ooit, later in mijn carrière, terechtkwam en uiteindelijk verdwaalde; wat een lege bedoening was dat.

16.09 u. Schonk me een Grand Prestige van Hertog Jan in en werd enkele vrienden gedachtig, uit Amsterdam en Utrecht, die nog wat arbeidsjaartjes voor de boeg hebben.

18A1A929-2DDC-4813-860F-10515625222E
Rinsumageest, 2018 © Ton van ’t Hof

2 gedachten over “

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.