07.53 u. Naar aanleiding van het IPCC rapport dat gisteren verscheen, bepleit de LC er in haar redactioneel van vandaag voor om de klimaatverandering tot inzet van de komende verkiezingen (staten, EU-parlement) te maken:

‘Het westerse kapitalisme heeft niet alleen het klimaatvraagstuk gebaard, maar ook de liberale democratieën. Afkicken van de wedloop naar meer luxe en gemak krijgt juist daar weinig politieke steun. Nederland wordt bestuurd door mensen die het Akkoord van Parijs omarmen, maar energieke naleving ervan zien als politieke zelfmoord.’

Ik verhef de klimaatproblematiek in elk geval tot de inzet van míjn gang naar de diverse stemhokjes.

08.54 u. Waarom ik mijn boeken in eigen beheer uitgeef? Omdat ik mijn ziel niet aan dit soort idioten verkopen wil:

‘Wij moeten auteurs leren om korter en bondiger te praten, zodat ze wel in dat talkshowformat passen.’ – Oscar van Gelderen

09.55 u. Citroenen, fruit, aubergine, komkommer, avocado, spinazie, gedroogde abrikozen, falafel, melk, kaas.

14.33 u. Rondje Hallum gefietst (ruim 30 km), door straffe wind & zonnestralen. Bij Pieter Jelles, in Stiens, een broodje gezond en verse jus genuttigd.

15.04 u. Las het zojuist verschenen persbericht inzake het oordeel van het Gerechtshof Den Haag in het hoger beroep van de klimaatrechtszaak van Urgenda en knikte tevreden. Opnieuw is de Nederlandse staat in het ongelijk gesteld en verplicht tot een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen eind 2020 met tenminste 25% ten opzichte van 1990. ‘Dit om te voorkomen dat het leven en gezinsleven van burgers in Nederland aangetast worden.’ Een heuglijke gebeurtenis die politici verder aanspoort tot daadwerkelijk actie in plaats van hol gepraat.

16.50 u. Luisterde naar Équinoxe van de Fransman Jean-Michel Jarre, uit 1978. Ouwe elektronische meuk, die ik nog steeds velen kan. Tjonge, wat heb ik déze plaat toentertijd grijs gedraaid!

427AD700-AF59-4EAD-A228-0022E9DB23D6
Hallum, 2018 © Ton van ’t Hof

Gepubliceerd door

Ton van ’t Hof

Dichter & blogger o.a.

5 gedachten over “”

 1. Rechters maken wel vaker beoordelingsfouten die het leven van mensen voor jaren en jaren ontwrichten… Zolang een rechter geen klimaatwetenschapper is en hierover derhalve nauwelijks kan oordelen, heeft hij zeker geen gefundeerde, eerder een gekleurde kijk op de zaken. Ik zal hem nog even nalezen.

  Like

 2. Mensen snappen nog steeds niet dat we in het milieu leven. En denken dat een volle tank het ultieme geluk is op deze wereld. Ik weet eigenlijk niet wat ik erop moet zeggen. Behalve dat me mond ervan blijft open staan.
  Ach het is even wennen, maar leven op een vuilnisbelt. Volgens mij kun je overal aan aanpassen. Zolang als we maar met ze allen wegkijken dan komt het dik in orde. Afijn, ik weet het niet. Volgens mij ontbreekt het nog een tikkie aan mentaliteitsverandering. Alsof we op een god wachten die ontzettend niet bestaat, die alles wel oplost. Ik ga er geen woorden aan vuil maken. Anders ontbrand ik spontaan, vrees ik eigenlijk.

  Geliked door 1 persoon

   1. Ah ik ken mensen, me zussen, die er alles aan doen om de goede kant op te gaan hoor. Er is dus wel hoop. Gewoon de rest laten gaan. Je moet je op de mensen richten die wel zich inzetten voor waar jij ook in geloofd. Ah, neem mijn pa, ach nee, neem die maar niet. Bij mij was het oorlog thuis altijd. Ah, best leuk. Je leert overal van. Vechten voor waar je in geloofd op een zinnige manier. Kop erbij en gaan met die banaan. That’s the spirit.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.