09.13 u. Lang wakker gelegen, maakte me zorgen om T. Om een uur of vier toch nog ingeslapen. Na het ontbijt (restje soep van gisteren) met spoed via Zoofy een elektriciën aangevraagd om een installatieautomaat (de nieuwerwetse stop) te vervangen die gisteravond kapot is gegaan (mijn diagnose). Een klusje dat ik liever niet zelf doe. 

09.39 u. Het was geen kapotte installatieautomaat maar een slecht aangedraaide schroef! Vriendelijke kundige elektriciën. Kosten: € 66,95.

12.05 u. Ten prooi gevallen aan consumptisme: nieuw bankstel gekocht (levertijd 5-7 weken) terwijl onze huidige bank nog geenszins versleten is. Nee, geen spijt (huidige bank zit en ligt niet zo lekker), maar ben me wel bewust van een zekere schending van duurzaamheidsprincipes.

14.23 u. Las over Pol de paling, die van mensen hield en ongelukkig aan zijn eind kwam toen er een stevige durondeau, koning der peren, uit een boom op zijn spitse kopje viel. Ik moest er eerst om lachen, maar kreeg daar later spijt van; Pol was een goed beest geweest.

14.56 u. Aangestreept in Stefan Hertmans’ Naar Merelbeke:

‘Ja, een overstroming is de grootste gelijkenis die je kunt bedenken voor wat mensenogen met de wereld doen.’

16.58 u. Bedacht in bad gelegen dat critici zich ongetwijfeld in de handen zullen hebben gewreven met Naar Merelbeke en zijn duizelingwekkende betekeniseclipsen. Ik heb nog geen besprekingen van dit boek, dat in 1994 werd uitgebracht, gelezen en ben benieuwd hoe Hertmans’ verzet tegen explicatie geduid, door ideologieën geneutraliseerd is. Intrigerende roman, dat zeker.

907A86E5-CE1E-4947-B67A-4338C3BFDEAF
Leeuwarden, 2018 © Ton van ’t Hof

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.