09.55 u. Nam veel negatief nieuws tot me vanochtend: de krant stond er vol mee, De Correspondent grossierde er in en wat ik tot slot las in Michiel Korthals’ Goed eten. Filosofie van voeding en landbouw (Vantilt, 2018) deed me vloeken en ketteren:

‘Zo degradeert commercialisering boeren tot slaven en vernedert ze hun gemeenschappen, werk, dieren en het land – deze mogen alleen bestaan als ze winst opleveren.’

10.06 u. Reserveerde Roemloze levens van Pierre Michon bij de bibliotheek: ‘Acht verhalen over grootouders, vrienden, kennissen van de Franse schrijver (1945) die allemaal gemeen hebben dat ze iets groots met hun leven wilden, maar die allen roemloos eindigden.’

11.34 u. Met T. geappt: hij kiest nu toch voor een intensievere behandeling; een wijs besluit. Voelde me opgelucht.

13.39 u. Naar de markt geweest, waar we groenten, fruit, kaas, noten, vlees en gevulde speculaas hebben gehaald. En passant wilde kiekes.nl (met camera) ook nog weten wat ik van de Leeuwarder markt vind (volgende week donderdag komt de video online).

15.03 u. Biebboeken geleend. Hennie’s keuze: Een tuin in de stad. Tips, trucs en technieken van Joe Swift, Circus kind. Leven alsof alles goed was van Sandra Timmerman en McCartney over McCartney (en The Beatles) vanPaul Du Noyer. Mijn keuze: Naar Merelbeke van Stefan Hertmans. Prachtige openingszin van Hertmans tweede hoofdstukje:

‘Mijn vader was een zeer gelovig mens – altijd strikt en nooit de stem verheven, inschikkelijk en vol van een warmte die je alleen ziet bij mensen die ervan overtuigd zijn dat hun gelijk in een ver verschiet, in een hierna beginnend leven gelegen is.’

Nee, lijkt niet op mijn vader (van wie ik desondanks houd).

16.11 u. De postbode bracht een langverwacht pakketje: Liveblog: A Novel van Megan Boyle. En denk nu niet dat héél mijn leven in het teken van boeken staat!

16.30 u. Wijn, wijn, wijn! (Een biologische cabernet sauvignon uit Chili. Zou overigens, met het oog op duurzaamheid, vaker moeten kiezen voor wijnen die dichterbij – in Europa dus – geproduceerd zijn … Laat ik dat maar eens gaan doen.)

Straks met Roel naar Cambuur-Roda JC.

3F611320-6D5E-4307-B4C9-E0DFCC45F473

Gepubliceerd door

Ton van ’t Hof

Dichter & blogger o.a.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.