19.27 u. Met de trein naar Amsterdam geweest voor een radio-interview. Een uiterst prettig interview. Lisanne Snelders vroeg Nadia de Vries, die ik voor het eerst in persoon ontmoette, en mij het hemd van ons lijf over chapbooks, Print-On-Demand en het uitgeven in eigen beheer. Binnenkort is het vraaggesprek terug te beluisteren via de website van AmsterdamFM.

Op de heenweg streepte ik in Pierre Bourdieu. Weerspannigheid als erfenis een passage aan die me het perfecte antwoord leek op de vraag waarom ik mijn dichtbundels in eigen beheer uitgeef:

Omdat ik autonoom wil zijn. ‘Autonoom zijn is: ontsnappen aan de vervreemdende dialectiek van de erkenning, jezelf onttrekken aan de invloed die instituties en officiële consecraties op het denken uitoefenen. Het is: jezelf proberen te bevrijden van de onbetekenendheid door te weigeren te geloven in die lege verzinsels en door jezelf daarentegen je eigen grondslagen, eigen logica en eigen perceptiecriteria te geven.’

De vraag werd wel gesteld in het voorgesprek maar kwam tijdens de uitzending zelf niet meer aan de orde. Goede interviews hebben nou eenmaal de neiging om zich in allerlei richtingen uit te breiden.

7ADB0F52-A216-4A97-B784-AD8C5289B996

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.