16.27 u. Naar le Gour de Conche gewandeld, een kleine waterval een paar kilometer verderop. Wat vooral calorieën kostte: de klim ertussenin. De middag met boeken en tijdschriften doorgebracht.

Las in een glossy het volgende advies aan geïnteresseerden in een tiny house:

‘Oefen thuis eens hoe zo’n kleine ruimte je bevalt. Ik heb in mijn vorige huis een stuk vloer afgezet met tape en ben daar een tijdlang op gaan wonen.’

19.41 u. Nog even op het ommuurde kerkhofje van Ivrey wezen kijken: een graf of zestig, het oudste honderdvijftig jaar geleden gedolven, het jongste uit 2010. En nog ruimte zat. Naast een zooi kunstbloemen ook veel echte. Pal voor het kerkhofje het 14-18 monument: acht mannen uit het gehucht ruilden gedurende WO I het goddelijke Frankrijk in voor de verblijfplaats van de gelukzaligen. Acht.

Hemels was ook de parelhoen die Hennie op lokale wijze had bereid en die we zojuist verorberden.

21.07 u. Dacht: die Ruurd Eijzinga, inwoner van Texel en bestuurslid van D66, is knettergek! Texel telt ruim 13.000 inwoners en bijna één miljoen toeristen per jaar. Een mierenhoop dus. In de Volkskrant van zaterdag zegt Eijzinga hierover:

‘Zonder die miljoen mensen per jaar zouden we hier geen negen supermarkten hebben, niet zoveel kledingwinkels en geen bouwmarkt. En het zou vooral een stuk saaier zijn.’

Werkgelegenheid en vertier, daar draait het voor deze politicus blijkbaar om. In Ivrey zijn Hennie en ik de enige toeristen. Dat we hier de rust verstoren, daar scháám ik me voor.

img_6050
Ivrey, 2018 © Ton van ’t Hof

Gepubliceerd door

Ton van ’t Hof

Dichter & blogger o.a.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.