17.37 u. We zitten in de tuin, de zon schijnt. Vanuit de binnenstad waaien monsterachtige geluiden naar ons toe, afkomstig van het metal festival Into The Grave. Wat een lol. Ik drink een Chaamse tripel, Blonde Snol, waaraan ze een pietsje koriander hebben toegevoegd. Best lekker.

Hennie leest de krant en zegt: ‘Er komen geen muggen voor op IJsland.’ Ik kan haar maar moeilijk geloven. ‘Echt waar, het staat hier.’ Ik dagdroom heel even van een vakantie op dat verre vulkaaneiland, hoor dan sirenes. Buig me achterover en sluit mijn ogen.

17.58 u. Beantwoord een e-mail van iemand die net uit een psychose gekomen is.

20.12 u. Kijk naar voetbal: Heracles komt in de 84e minuut met een fraai afstandsschot op voorsprong tegen Ajax: 0-1. Even later kopt De Ligt de gelijkmaker binnen: 1-1. Begroting Ajax: 90 miljoen; Heracles: 11,7 miljoen.

20.44 u. Kijk naar de Europese kampioenschappen atletiek in Berlijn, finale 200 m: Dafne Schippers 2e, Jamile Samuel 3e. Ik heb zelf op jeugdige leeftijd en een blauwe maandag lang atletiek beoefend. Op aanraden van mijn gymleraar. Met de tram richting Kijkduin, alleen, negen of tien was ik. Ik bleek op alle onderdelen aardig mee te kunnen maar blonk nergens in uit. Uiteindelijk koos ik voor voetballen. Wat ik me ook nog herinner: een atletiekmeisje met rood haar en sproeten. We zaten altijd een stukje in dezelfde tram, maar ik durfde haar niet aan te spreken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.