Of ik, als blogger, een marktdenker geworden ben? Dat vraag ik me af na het lezen van een artikel van Joris Luyendijk in De Correspondent. Pas ik mijn berichten aan, aan wat (ik denk dat) de lezer lezen wil? Luyendijk:

‘Angst verkoopt. Woede verkoopt. Geweld verkoopt. Onzin verkoopt. Geruststellende leugens verkopen. Zelfkritiek verkoopt niet. Ambiguïteit ook niet. Erkenning van onze machteloosheid doet het bar slecht, en een oproep tot zelfopoffering is commerciële en politieke zelfmoord.’

Schrijf ik op wat ik horen wil in plaats van wat ik zou moeten horen? Heb ik te weinig kritiek op mezelf of op mijn eigen werk? Simplificeer ik te vaak? Laat ik mijn hulpeloosheid te weinig zien? Staat meestal mijn eigenbelang voorop?

Ja dus. Godver.

Toet! Gall & Gall aan de deur. Met drie steekwagentjes vol drank. Ik ben bijna jarig.

Eerste bergetappe vandaag. Als ze de Montée du plateau des Glières (HC) oprijden, zegt Maarten Ducrot: ‘Het bestaat niet dat je op zo’n berg nog zit te geiten.’ Uit de context kan ik niet opmaken wat Ducrot bedoelt. Ook online kan ik geen verklaring vinden. Het gaat wel steil omhoog: 11,2% over 6 km. Ik schenk een Ricard in en bewonder de moed van Greg van Avermaet.

B57BB41C-B4BE-4C8F-A7DE-AE39B7B1CBDA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.