CLL check-up gehad vanochtend: andermaal een geringe toename van lymfocyten vastgesteld. Geen reden tot ongerustheid. De groei verloopt lineair. Over zes maanden weer terugkomen. Omdat mijn suiker maar tegen de bovengrens aan blijft zitten, heb ik besloten om, na het lezen van een dozijn artikelen, een mengsel van CBD en CBG olie uit te gaan proberen. Mogelijk heeft het ook een remmende werking op mijn CLL. Ik blijf het in elk geval tot aan mijn volgende check-up gebruiken. Bij Cibiday een flesje besteld.

Daarna bij de hobbyboer in Engelum eieren (10 stuks vrije uitloop voor € 1,70) en een krop andijvie (€ 0,50) gehaald. Hennie heeft zin in stamppot met een ouderwetse gehaktbal. Geen gerecht dat past in een koolhydraatarm dieet, maar allee. Na elke check-up laat ik de teugels een dagje vieren.

Ik ben een product van deze tijd.

Potdomme. Boodschap vergeten. Terug naar de winkel. Godver. Portemonnee vergeten. Weer naar huis. Opnieuw naar de winkel. Betaald. Definitief naar huis. Al met al toch dik twintig kilometertjes gefietst vandaag.

Ouderwetse gehaktbal. Ingrediënten: 2 beschuiten, 3 g zout, peper, nootmuskaat, ei, 400 g half om half gehakt, fijngesneden peterselie, lepel sojasaus. Voor ‘t braden & de jus: 100 g boter, scheutje olijfolie, lepel tomatenpuree. Bereiding: ingrediënten goed doormengen tot een gelijkmatige massa en hiervan 4 ballen draaien. De boter met een scheutje olijfolie lichtbruin laten worden en het gehakt erin leggen. De ballen pas keren als er een korstje is gevormd. Iets water toevoegen en in een gesloten pan 25 min laten braden. Het gehakt uit de pan nemen, water bij de jus schenken, aan de kook laten komen en tot slot de lepel tomatenpuree erdoorheen roeren.

92069CCC-6EB1-4F91-89A8-8A3E4E0C218B
Marssum, 2018 © Ton van ’t Hof

2 gedachten over “

 1. Hoi Ton,
  Suc6 met het vasthouden van de lineaire lijn en hopelijk vlakt hij af! Dat is toch goed, vraag ik me nu af…?!
  Ook suc6 met ABC olie, klinkt als iets natuurlijks…

  Wat betreft die 20 km…in tourtijden mag dat ook wat meer zijn he! 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Haha, je hebt gelijk Jan, maar op mijn houtje-touwtje fiets trap ik er toch gauw 150 per week weg hoor! En een afvlakking zou heel mooi zijn, maar komt niet zo heel vaak voor. We blijven positief!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.