Uruguay-Frankrijk. Saai gedoe. De Uruguayanen konden geen vuist maken tegen la République française: 0-2. Nog irritanter: het ongrijpbare fruitvliegje om me heen.

Vandaag start de Tour de France! ‘Corneille Marijnissen uit Breda was de eerste Nederlander die de Tour meereed en uitreed. Dat was in 1910. Hij maakte in dat jaar deel uit van het vermaarde merkenteam Célen en worstelde zich na 4475 verschrikkelijke kilometers naar een vierendertigste plaats in de eindrangschikking.’

4475 km, verdeeld over 15 etappes, op een logge fiets. De editie van 2018 is 3351 km lang en kent 21 etappes. Professionele racefietsen moeten tegenwoordig uit veiligheidsoogpunt (UCI norm) minimaal 6,8 kilo wegen.

Buitendijks wezen wandelen: bontbekplevier, kievit, kluut, scholekster, tureluur, moeder bergeend met zes kleintjes die, als we te dichtbij kwamen, wegdoken onder water.

Opnieuw geluisterd naar muziek van Invisible System: ik ben volledig verkocht. Mixedworldmusic.com tipte Dan Harpers laatste vrucht, Bamako Sessions, en al bij de eerste klanken was mijn nieuwsgierigheid gewekt. Harper is een Engelse producer van fusionmuziek die, volgens Wikipedia, een combinatie is van dub, reggae, techno, trance, drum & bass, jungle, acid, psychedelic, folk, post-punk, goth en rock. Op zijn eerste albums werkt Harper vooral met muziekanten uit Ethiopië, op de latere horen we met name grootheden uit Mali. Mijn onderbuik wordt vol geraakt door deze muziek. Bamako is overigens de hoofdstad van Mali. Luister:

2 gedachten over “

  1. Corneille Marijnissen reed de Tour de France des Indépendants, de tweede tour de France van het jaar 1910 speciaal voor onafhankelijke rijders. Sponsor was Celer Cycles. Maar dat maakt de prestatie er niet minder om Hij werd 39-ste in het eindklassement.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.