Om het gelazer met Tim wat naar de achtergrond te dringen, hebben Hennie en ik gistermiddag al fietsend de twintig kilometer verderop gelegen ‘Centrale van Burgum’ gerond. Lang zijn we in de veronderstelling geweest – want zo ging het praatje – dat hier kadavers werden verbrand, inmiddels weten we dat het een aardgasgestookte elektriciteitscentrale is, die alleen op piekmomenten stroom levert. De afgelegen plek, vol masten, hekwerk en kraaien – geen mens te zien! – doet wat spooky aan. In het levendige Burgum een ‘ambachtelijk gehaktbal’ gegeten, met patat en een frisse salade.

Vanochtend een e-mail van mijn achternicht Erna Spann beantwoord:

Hoi Erna,

Fijn om van je te horen. Ik denk nog steeds met plezier aan onze eerste ontmoeting terug. Samen met Hennie heb ik alle documentatie die je hebt meegegeven al een keer vluchtigjes doorgenomen; er zitten prachtige foto’s bij. Niet veel mensen beschikken over kiekjes van hun overgrootouders en betovergrootouders!

Ik werk momenteel aan het laatste portret van Hennie’s familie en zal daarna mijn aandacht richten op alles wat er in het kader van mijn moederreeks ooit in Milligen aan de Rijn en omstreken afspeelde. Ik heb er nu al zin in.

Online hou ik een dagboek bij, waarin ik ook mijn vorderingen op genealogisch gebied openbaar. In 2019 wil ik mijn dagboekaantekeningen van 2018 bundelen en uitbrengen in een bibliofiel boekje. En in 2020 die van 2019 enzovoorts. Je staat er zelf ook al een keertje in, evenals een foto van de familie Eerden:

https://tonvanthof.com/2018/06/21/10018/
https://tonvanthof.com/2018/06/23/10026/

Overigens vind ik het een opwindende gedachte dat enkele van onze voorouders met riviervissen in hun levensonderhoud konden voorzien. Ik had mijn duffe bureaujaren graag ingeruild voor het eerlijke handwerk van het vissersvak! (Ik realiseer me dat ik hier romantiseer.) In elk geval kijk ik uit naar een verdieping in dit metier.

Hier in Friesland gaat alles zijn gangetje. Wel worden de buitengebieden vanwege de droogte steeds stoffiger. De boeren snakken naar regen. En Gosse Koopmans ken ik van naam; hij is een bekende Friese schilder. Vooral een aantal van zijn winterlandschappen vind ik zeer geslaagd.

En mochten jullie weer in de buurt zijn, dan moeten jullie beslist even aanwippen; de koffie staat klaar! Ik hou jullie op de hoogte van mijn voortgang.

Hartelijke groet, Ton

PS Al kijkers/potentiële kopers voor jullie prachtige woning over de vloer gehad?

CC5F2E2C-8CA6-4B2F-B31F-F4CB7A0970C9
Burgum, 2018 © Ton van ’t Hof

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.