Goh, ik blog al weer zo’n 15 jaar. Als er iets is dat ik sinds 2003/2004 onafgebroken ben blijven doen, naast het werk en de dagelijkse dingetjes, dan is dat bloggen wel. De afgelopen maanden ben ik me langzaam gaan realiseren wat in feite voor de hand lag: dat, nu mijn professionele lier aan de wilgen hangt, niet uitgeven, dichten of schilderen maar bloggen als tijdverdrijf de meest logische opvolger is van mijn beroepsmatige bezigheden.

En als je dan toch iets doet, doe het dan goed. Ik ben dan ook vastbesloten om mijn bloggen op een hoger plan te brengen. Je moet ‘s ochtends toch ergens je bed voor uit willen komen! In dit kader stel ik me vragen als: Aan welk type blogger heeft deze tijd behoefte? Met welk soort denken kunnen de problemen van vandaag de dag tegemoet worden getreden? 

Maar ik wil ook dicht bij mezelf blijven. Ik ben een blogger, activist, kiezer, géén wetenschapper of journalist. Mijn blog is geen krantje. Veel van mijn stukjes hebben een persoonlijk, autobiografisch karakter, en ik wens hier geen verandering in aan te brengen.

Wat geen kwaad kan: het doorprikken van mijn knullige vooronderstellingen over hoe de wereld werkt. Dat lijkt me wel wat. Afstand nemen van vastgeroeste ideeën en ze vervangen door vooruitstrevende. Afleren en opnieuw beginnen. Een mens is nooit te oud.

Vanmiddag bijna vijftig kilometer gefietst. Een vogelroute: witte kwikstaart, grutto, kievit (een groepje van acht volwassenen en twee grotere kuikens), tureluur, kluut, nijlgans o.a. Uiteraard ook koeien gezien, wijsneuzen.

49BFE08F-A5DE-4735-83BC-D0257630C0DA
Oudega, 2018 © Ton van ’t Hof

Gepubliceerd door

Ton van ’t Hof

Dichter & blogger o.a.

5 gedachten over “”

  1. Ik heb net het leven van Thomas Merton achter me kiezen. Ik hou wel van een boek wat worstelt met het bestaan en de levensloop van iemand te volgen. En het christendom kan je ook nog wel verhappen bij hem. Interessant boek, maar ik heb het gelukkig uit.
    Doen wat je moet doen, dat is het recept altijd. Gefeliciteerd met het bloguithoudingsvermogen. Je moet toch ergens iets te vieren hebben in je leven.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.