Nigeria-Argentinië. Op mijn tablet. Spannende maar rommelige wedstrijd. De Argentijnen moeten winnen. Messi neemt de bal op wonderschone wijze aan en scoort 0-1. Hennie kijkt ondertussen naar Merijntje Gijzen’s Jeugd, een zwart-witfilm uit 1936, waarin de schrijver van het boek, A.M. de Jong, nog ‘meneer pastoor’ speelt. De lange Zuid-Amerikaanse doelman heeft, op zijn schoenen na, een volledig oranje tenue aan, Oranje’s oranje. Onwillekeurig moet ik denken aan een bloem: een sierlijke, bloeiende, fel oranje gerbera. Ik word er vrolijk van. Natuurlijk valt er nog veel meer over deze wedstrijd te vertellen, die Argentinië op de valreep met 1-2 wint, maar ik wilde alleen dit even kwijt. En dat Maradona, vol in beeld, in slaap leek te zijn gevallen op de tribune.

Kruiden doen het goed, lavendelstruiken doen het goed, nog geen insecten in de insectenhotelletjes. Volgende week moet ik de wijnstok weer bijsnoeien; als een raket gaat-ie!

Ben nu bijna een jaar bezig met de grote opruiming – decluttering – maar schiet geen bal op. In dat kader lees ik ook oude notitieboekjes door, schrijf over wat nog de moeite waard is (meestal niks) en gooi het boekje dan weg. Uit 2002:

‘Politiek is steeds minder bekommering om de wereld en steeds meer zelfvertoon. […] Want met de politiek van de erkenning gaat het in de openbare ruimte niet meer om overtuigingen maar om identiteiten. Maar terwijl overtuigingen worden beargumenteerd, worden identiteiten gesteld, en ze zijn onweerlegbaar.’ – Alain Finkielkraut

Kwam ook nog een ansichtkaart tegen, die we jaren geleden op Terschelling kochten, waar mijn belangstelling voor vogels gewekt is.

FD0DA31C-DD8B-4B4A-AB53-3025F6BBBB07

Gepubliceerd door

Ton van ’t Hof

Dichter & blogger o.a.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.