Tjongejongejongejonge, wat speelden die Mexicanen hun kansen slecht uit tegen Duitsland! Waardoor het niet meer werd dan 1-0 voor Mexico.

Sinds 1959, mijn geboortejaar, is dit het vijftiende wereldtoernooi. De vorige veertien krachtmetingen werden door slechts zeven verschillende landen gewonnen: Brazilië viermaal, (West-)Duitsland driemaal, Argentinië en Italië tweemaal, en Engeland, Frankrijk en Spanje eenmaal. Nederland werd driemaal tweede, wat gezien haar inwonertal, 17 miljoen, een topprestatie is. Van de winnaars heeft Argentinië het kleinste aantal ingezetenen: ruim 42 miljoen.

Is de bevolkingsomvang in deze context een betrouwbare graadmeter? Nee. Maar toepassing ervan wordt steekhoudender in combinatie met de mate waarin een land doordrongen is van een voetbalcultuur. 

Glad ijs, wijsheden van de koude grond. Maar toch, een winnaar ditmaal, die niet op het bovenstaande erelijstje prijkt, zou verrassend & vet zijn!

Je kunt je eigen tuintje al insectvriendelijker maken door het plaatsen van een insectenhotelletje en enkele lavendelstruiken. Dat was wat ik had onthouden uit een artikeltje in Puur Natuur, het magazine van Natuurmonumenten. Ik tikte ‘insectenhotel’ in de zoekmachine in en vond prijzen variërend tussen € 1,98 (Action) en bijna € 60 (bol.com). Op naar de Action dus en vervolgens door naar een tuincentrum; ik wil een goed mens zijn, maar ben niet gek.

Twee hotelletjes gekocht, met FSC keurmerk. Heb ze volgens instructies op een zonnige, maar niet al te zonnige plek opgehangen, aan een muur waarin nog twee oude pluggen zaten, lekker makkelijk, op een metertje boven de grond. En dan nu de komst van de eerste gasten afwachten. Spannend hoor.

De druiventros ziet er gezond en sterk uit: 103 mm.

6A6D1378-B42F-4077-AF3C-1372D50E27E3

Een gedachte over “

  1. Hopelijk gaan er geen muggen in je hotel zitten. De Action, dat is wel heel goedkoop.. Ik zou zelf het duurste hotel kopen wat er is. Voor mij mogen de bijen echt riant wonen. Dat gun ik ze gewoon!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.