BEELDJES

Een verzameling voortreffelijke landschappen

Een aangenaam bergachtig landschap met een man te paard en een jongeling.

Een aangenaam landschap bij winter; te midden ervan vertoont zich een met sneeuw overdekte landweg, die tussen opgaand geboomte doorgaat; ter rechterzijde op de voorgrond een bevroren sloot met glad ijs; zowel terzijde van de weg als erover liggen enige boomstammen, waarop gedeeltelijk nog enige sneeuw is blijven liggen; over deze heen ziende ontdekt men een dorpskerk, boven het kreupelhout uitkijkende; ter linkerzijde een kleine beek met glad ijs, over welke het oog stuit tegen hoog geboomte; de reeds genoemde landweg is gestoffeerd met een huifkar en enige beeldjes. De lucht, met sneeuwbuien bezet, laat de zon doorbreken, die de voorgrond toverachtig verlicht.

Een bergachtig landschap met een rivier doorsneden. Op de voorgrond een grote waterval.

Een bergachtig landschap in de omstreken van Chaudfontaine; op de voorgrond staat een roodbonte stier, die geleid wordt door een jongen, blazende op een hoorn; hierbij staan en liggen drie ossen, drie schapen, een bok en een hond. Daarachter zien we geboomte en een schuur; voorts een aangenaam verschiet.

Een aangenaam landschap met enig laag geboomte en weidegrond; op de voorgrond gestoffeerd met enig staand en liggend rundvee en schapen.

Een bergachtig landschap met liggend rundvee en schapen, waarbij een herdersjongen en een hond; zonachtig.

Een uitgestrekt landschap, uit de hoogte te zien. De voorgrond, zijnde een gedeelte van de heuvel, waarop de beschouwer geplaatst is, leidt hem langs een landweg, gestoffeerd met een man en twee muilezels, naar een kronkelende rivier. Aan de wederzijde van de heuvel vertonen zich een paar kleine bosjes met welig geboomte. In de laagte doen zich de schoonste korenvelden, lommerrijke bossen, duingronden en vlakten op, die door de rivier zeer schilderachtig doorsneden worden; terwijl een bergachtig verschiet en een bewolkte lucht over het geheel een effect teweegbrengen, dat door de wolkenschaduwen zeer treffend wordt.

Een besneeuwd wintergezicht, zijnde een landschap met opgaand geboomte; ter zijde een bevrozene sloot met glad ijs, dat gestoffeerd is met beeldjes.

Een aangenaam landschap bij winter; ter rechterzijde een dijk, waaraan twee boerenwoningen met besneeuwde daken; langs de weg ziet men een boerenwagen met hout beladen en twee paarden bespannen, met daarbij een jager, een man, een vrouw met een jongen en twee honden; ter linkerzijde beneden de dijk ontdekt men twee jongens op het ijs; in het verschiet een dorp.

Een bevallig boomrijk landschap met boerenwoningen en een bergachtig verschiet, uitmuntend gestoffeerd met een beladen hooiwagen, beeldjes, schapen en rundvee.

Een bergachtig landschap met een rivier doorsneden; dit aangenaam tafereel wordt allernatuurlijkst verlicht door de maan, die achter de bouwval van een kasteel, op een der bergen liggende, zich verschuilt; op de rivier drijven onderscheidene vaartuigen.

Een aangenaam landschap met opgaand geboomte, met sneeuw bedekt; op de voorgrond ziet men enige herten en reeën, die zich in de zon koesteren.

Een boomrijk landschap bij winter, gestoffeerd met herten.

Een duinachtig landschap.

Een landschap met gevogelte.

Een bergachtig landschap met een stad aan een rivier, waar men bezig is goederen uit een vaartuig te ontschepen.

Een landschap met vee.

Een bergachtig landschap met beeldjes en paarden.

Een zeetje.

Twee soldaten in een landschap.

Een uitgestrekt landschap.

Een arcadisch landschap.

Een aangenaam boomrijk landschap met reizigers te paard.

Een trommelslager en enige jongens in een landschap; geestig.

Een bergachtig landschap met een man en vrouw te paard.

Een Italiaans landschap, gestoffeerd met een herder en vee.

Een landschap met staande en liggende herten.

Een landschap met een vrachtwagen met vier paarden bespannen.

Een landschap met zwaar geboomte en graanlanden, gestoffeerd met maaiers en een vrachtwagen, tot de inzameling van graan in gebruik.

Een uitgestrekt landschap met een optrekkend leger.

Een landschap met een watermolen.

Een landschap bij ondergaande zon.

Een haan, kloekhen, kalkoen en ander gevogelte in een landschap.

Een landschap met dansende beeldjes.

Een landschap met ruïnen.

2018 © Ton van ’t Hof

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.