Tomatoes … | Michael Earl Craig

Uit: Talkativeness, Wave Books, 2014
Ik voel me ongemakkelijk onder dit gedicht – ‘Tomaten tonen geen respect voor ons’ – van Michael Earl Craig (1970), dat is opgenomen in zijn bundel Talkativeness (Wave Books, 2014). Het lijkt wel een scene uit een thriller waarin we kennismaken met een engerd die buitensporig reageert op een vlekje op zijn of haar boek. De titel van dat boek – ‘Onderwerping van het nutteloze’ – vergroot de spanning nog eens. De Duitse regisseur Werner Herzog schreef het overigens. Daarin vertelt hij hoe zijn film Fitzcarraldo tot stand kwam. Om de bouw van een operagebouw in de jungle te kunnen bekostigen wordt in die film, waarin Klaus Kinski en Claudia Cardinale hoofdrollen vervullen, onder andere een enorme boot over een berg gesleept. Zou de mafkees in Craigs gedicht ook zulke dwaze plannen hebben en daardoor zo geprikkeld zijn? Je weet het niet.

Gepubliceerd door

tonvanthof

Dichter & blogger o.a.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s