Argot | Mary Ruefle

Uit: Trances of the Blast, wave Books, 2013
Raadselachtig, is de eerste gedachte die in mijn hoofd opkomt na het lezen van Mary Ruefles (1952) gedicht ‘Argot’, dat afkomstig is uit haar bundel Trances of the Blast (Wave Books, 2013). Ik begrijp niet een-twee-drie waar het over gaat. Tegelijkertijd roert het me. Ik weet niet wat er wordt gezegd, maar wel dat het mooi wordt gezegd. Dit gedicht daagt me uit. Ik google wat. ‘Argot’ betekent ook ‘koeterwaals’. De maan doorloopt in 29 dagen al haar schijngestalten en nadert na twintig dagen haar laatste kwartier. Bij volle maan zijn insecten een eenvoudige prooi voor forellen. En dertien wordt door veel mensen als een ongeluksgetal beschouwd. Oké. Ik veronderstel dat ‘de dertiende’ verwijst naar de datum waarop de ik-figuur bij zonsopgang in gedachten verzonken is. Maar wie is toch die ‘you’? De persoon met wie ze een aflopende relatie heeft? Of ben ik dat, de happende lezer?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s