Onze maat van … | Marije Langelaar

Uit: Interactief gelukkig, Roma, 2000
In 2000 bracht Marije Langelaar (1978) in eigen beheer (uitgeverij Roma) haar eerste bundel – Interactief gelukkig – uit. In dit gedicht lijkt de relatie waarover de bundel verhaalt haar glans te verliezen. Lijkt. Want geenszins zeker. Langelaar stelt haar lezers een ruimte ter beschikking waarin ze enkele zinnen heeft geplaatst. Het grote aantal witregels roept al direct verwarring op over de betrekking waarin de zinnen tot elkaar staan: is hier sprake van één integrale tekst of word ik als lezer geacht om elke zin als een losse entiteit te beschouwen? Ook inhoudelijk worden er geen aanwijzingen over de samenhang gegeven. Langelaar spreekt hier het eigen denken van de lezer aan. Elke oriëntatie die hij of zij aanbrengt is van hem of haar zelf. Maar iedereen blijft zitten met vragen die niet helemaal te beantwoorden zijn. Het getuigt van poëtisch inzicht als je je daarbij kunt neerleggen.

Gepubliceerd door

tonvanthof

Dichter & blogger o.a.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s