Museum | Ed Leeflang

Uit: Bezoek aan het vrachtschip, De Arbeiderspers, 1985
Wat musea betreft ben ik ouderwets. Alle interactie de tentoonstellingsruimte uit! Behalve die tussen bezoeker en tentoongesteld object. Maar in gedachten. Stilte. Toen Ed Leeflang (1929-2008) zijn gedicht ‘Museum’ schreef, bestond het interactieve museum nog geeneens. Kostbare stukken lagen in vitrines met gedempt licht. Kinderen liet je thuis of achter in een ballenbak. In een sfeer van soberheid wil ik onbevangen kunnen rondkijken en rondmijmeren! Zoals Leeflang dat kon. Zoals hij dat zo góed kon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s